Så här fungerar det

Här hittar du all information om Niphubben hur du bokar och vad som finns i lokalen.

Välkommen till Niphubben

Niphubben ligger vackert beläget invid nipkanten med en oslagbar utsikt. Här var tidigare bibliotek och medborgarkontor – tills nu.

Kom och ta del av den nya tidens mötesplats – en hubb för nätverkande och möjligheter.

På Nihubben kan du kan välja mellan att sitta i det öppna kontorslandskapet där finns sex enskilda skrivbordplatser, samt ett större bord med plats för  6-8 personer. Eller om du vill ha ett rum för dig själv så finns det 3 rum att hyra, dock endast för månadsuthyrning.

Dessutom finns det en skön soffa att slappa i på rasten. Fast det är klart på rasten är det väl utsikten som lockar.. 

 

Faciliteter på Niphubben

 • Kök/matrum
 • Kaffemaskin
 • Kyl och frys
 • Microvågsugn
 • Wifi (fiber)
 • Utskriftsmaskin
 • Förvaringsmöjligheter

Så här bokar du 

Du bokar en plats på Niphubben direkt på hemsidan genom att fylla i bokningsformuläret här eller klicka på BOKA TID i menyn.

Du behöver ett aktiverat passerkort för att komma in i lokalen.

Passerkortet hämtar du på Medborgarkontoret i samma hus som badhuset under deras öppettider.

Passerkortet är aktiverat endast under den period du har bokat och du behöver hämta ut ett passerkort första gången du bokar. När du väl har ett passerkort kan du behålla det till och med att du inte längre kommer använda lokalen i närtid.  

Du betalar inget vid bokningstillfället utan alla bokningar under en månad samlingsfaktureras månaden därpå. Passerkortet kostar ingenting men tappar du bort det tar kommunen ut en avgift för ett nytt.

Ditt passerkort är personligt och ska bara användas av dig. Tappar du bort ditt passerkort måste du anmäla till info@niphubben.se att kortet är försvunnet så att det kan spärras. När du inte längre har behov av passerkortet eller inte kommer använda lokalen i närtid så ska kortet återlämnas till Medborgarkontoret i Näsåker under deras kontorstider.  

 

Steg för steg:

 1. Boka direkt på hemsidan (en dag, vecka eller månad) Är det första gången du bokar så måste du kvittera ut ett passerkort på Medborgarkontoret
 2. Invänta ett bekräftelsemail från oss
 3. Vi aktiverar ditt passerkort 
 4. När du fått bekräftelse från oss att kortet är aktiverat är det bara att gå till Niphubben och blippa in dig med hjälp av passerkortet och knappa in din kod. 

Medborgarkontoret

Öppettider

Måndag, onsdag, torsdag och fredag: 10:00 – 16:00
Tisdag: 10:00 – 18:00

Mån, ons, tors, fre 10:00 – 16:00
Tisdagar: 10:00 – 20:00
(avvikelser kan förekomma – andra tider på röda dagar och lov.)

Telefon: 0622-68 30 00

Hur fungerar det?

Första gången du bokar 

 1. Boka direkt på hemsidan genom att fylla i bokningsformuläret. Välj den tidperiod du vill ha tillgång till Niphubben (en dag, vecka eller månad).Om du gör en bokning till nästa dag måste du boka senast kl. 22.00 kvällen innan för att vara säker på att ditt passerkort hinner aktiveras.
 2. Invänta ett bekräftelsemail från oss med information om ditt passerkort och din personliga pinkod. (Du ansvarar för att hålla koll på den.)
 3. Kvittera ut ett passerkort på Medborgarkontoret i Näsåker  under deras öppettider. Öppettiderna är måndag samt onsdag-fredag kl 10-16, tisdagar kl 10-20 OBS mellan 22/6-25/8 är tiden 10:00 – 18:00 på tisdagar. Medborgarkontoret finns i samma lokal som badhuset på Storgatan.
 4. När du hämtat ut passerkortet är det bara att gå till Niphubben och börja arbetsdagen.  

Du kan behålla passerkort under tiden du kommer använda lokalen kontinuerligt. Om du t ex sitter på plats varannan vecka eller några dagar i månaden så behåller du passerkortet under tiden. Kortet ska återlämnas till medborgarkontoret när du inte längre använder det frekvent. 

 

När du har ett passerkort 

 1. Boka direkt på hemsidan genom att fylla i bokningsformuläret. Välj den tidperiod du vill ha tillgång till Niphubben (en dag, vecka eller månad).  
 2. Invänta ett bekräftelsemail från oss om att ditt kort är aktiverat. Ditt kort blir aktiverat under de datum under de period du har bokat.  
 3. När du fått bekräftelsemailet är det bara att gå till Niphubben och börja arbetsdagen ☺

Vad kostar det?

 

Niphubben är en flexibel arbetsplats där du själv bestämmer vilka dagar du vill nyttja det. Du väljer själv vilken tidsperiod du vill, se nedan. Du kan boka flera datum vid ett och samma tillfälle. 

I priset ingår Wifi, kaffe och te, tillgång till kök med kylskåp och mikro samt utskrifter. Förvaringsmöjligheter kommer också att finnas. 

Och en arbetsplats med kanske världens finaste utsikt! 

 

Dagspass 50 kr

Dagspass – för dig som vill prova på, behöver en tillfällig arbetsplats eller bara vill sitta några dagar då och då. 

Veckopass 200 kr

Veckopass – för dig som vill boka mer än en dag men inte en månad. 

Månadspass 750 kr

Månadspass – för dig som vill ha en mer fast arbetsplats och använda Niphubben under en längre period. 

Student? 

Är du student har du möjlighet att sitta på Niphubben och plugga till en kostnad av endast 100 kr/månaden. Du måste visa upp en giltig studentlegitimation eller Mecenatkort när du kvitterar ut passerkortet på Medborgarkontoret för att få det rabatterade priset.  

 

Eget kontorsrum  

På Niphubben finns tre enskilda kontorsrum som hyrs ut månadsvis och är tänkta att användas som en mer fast arbetsplats. Kontoren har dörrar som går att låsa (samma passerkort som till entrén gäller) och endast den som har bokat kontoret har åtkomst till det. De enskilda kontorsrummen kostar 950 kr/månaden.   

Är du intresserad av att hyra ett eget kontorsrum (eller om ni är två som vill dela på ett rum) kan du antingen bocka i det alternativet i bokningsformuläret eller skicka ett mail till oss.  

Mötesrum  

På Niphubben finns också ett mindre mötesrum att tillgå för dem som vill kunna prata ostört, ta ett telefonsamtal, ha onlinemöten eller för mindre möten och sammankomster. I rummet finns ett mindre konferensbord med plats för fyra personer, två fåtöljer och ett litet bord samt en whiteboard.  

Rummet är kostnadsfritt att använda för dem som har dagspass, veckopass eller månadspass på Niphubben. Mötesrummet måste bokas online för att vara säker på att du kan använda det – klicka här för att komma till rumsbokningen. I bokningskalendern kan du se när rummet är ledigt, boka och avboka tider. Du behöver inte vänta på att bokningen ska godkännas. Första gången du bokar måste du skapa en användare via länken som du sedan använder för att logga in och boka rummet. Gränssnittet fungerar bra även i mobilen.  

— 

Länk till bokningskalendern för rummet: 

https://www.supersaas.se/schedule/Niphubben/Mötesrum

Annat att tänka på 

När du hyr en plats på Niphubben delar du även byggnad med andra, andra niphubbare och anställda på Vattenfall. Så visa hänsyn genom att städa upp efter dig, diska mm Om andra sitter och jobbar kan du ta dina telefonsamtal längre ner i korridoren eller i ett tomt rum.

Städning av golv och allmänna ytor görs några gånger i veckan.

Glöm inte att stänga eventuella öppna fönster. 

Hoppas du får en trevlig stund på Niphubben!